Hvad er tid?

For den forelskede er 40 sekunder en evighed, når man venter, for den dødsdømte er en time et øjeblik, tid opfattes altså forskelligt, alt efter hvem man er, så hvad er tid?

Tiden er en mærkelig størrelse, men der er dage hvor den betyder alt og andre dage den er så uendelig ligegyldig. Det siges at tiden læger alle sår, men hvem afgør det?

Tid er penge, men er man så fattig, hvis man ingen tid har? J.F. Kennedy sagde engang at vi må udnytte tiden som et redskab, ikke som en sofa.

Men hvad ER tid?
Måske havde menneskene svært ved at klare sig inden uret blev opfundet, menså anvendte man solen, årstiderne benyttedes, så man vidste alligevel at tiden gik, selvom det ikke var defineret som vi kender det i dag.

"Sommeren kommer altid igen" men en sommer kommer aldrig tilbage, til en speciel sommer kan vi kun rejse i bevidstheden og tænke tilbage på de oplevelser vi havde der.

Så hvad er tid?
I 1500 tallet løste en biskop Oldham gåden. En yderst punktlig englænder, frokost kl. 11, aftensmad kl. 17. Han havde indstillet sin mave på tiderne han hver dag blev sulten, dette ler vi måske nok af i dag, men skal vi i det hele taget lade tiden styre os, var det ikke bedre at vi tog styring over tiden?

I dag går livet hurtigt, bi spiser i bevægelse, vores ure er ultra præcise, men siger det noget om tid?

Vi må nok konstatere at tiden er et redskab som skal bruges, men ikke bestemme og måske skulle vi bruge tiden på det der virkelig giver os det i livet vi stræber efter.