Bruger du din tid rigtigt?

”I går er historie, i morgen er et mysterium, i dag er en gave”, Johannes Møllehave

Du står op om morgenen og gør dig klar til dagens aktiviteter. Med et hurtigt kig på dags dato i din kalender skimmer du oversigten for dagens aktiviteter. En gave? Ja, måske.Når du kigger bagud i kalenderen, får du serveret et flashback af alt det der allerede er sket. Historie. Uanset om det var i går, i sidste uge eller for tre måneder siden. Alle de oplevelser der endnu venter forude er et mysterium. Nogle er sikkert mere forventede end andre. Det er dem, som allerede er noteret ned; både dem du glæder dig til og dem, du anser som mindre sjove at være en del af.Et skønt pusterum er at se kalenderen igennem og finde de aktiviteter og oplevelser du allerede har haft, hvor du bare nød at være til stede. Mindes netop det møde, hvor alt gik op i en højere enhed. Huske tilbage på det virksomhedsbesøg, hvor du gik derfra med din hidtil største ordre i år. Og bladre frem i kalenderen og med forventningens glæde se datoerne for næste tøse-tam-tam på cafeen, go-cart aftalen med drengene eller julefrokosten, som i år bliver endnu mere festlig i byens hotteste lokaler.Johannes Møllehave er også ophavsmand til denne sætning: "Når jeg er mig, er jeg til. Når jeg ikke er mig, så er jeg tilovers". Tankevækkende. Hvad består din kalender mest af? I dag, i morgen, i næste uge? Er der flest "når-jeg-er-mig"-aktiviteter eller "når-jeg-ikke-er-mig"- aktiviteter? "Er det relevant, når det mest af alt handler om at gøre sit arbejde, producere og skabe resultater?", tænker du måske.

Når dét du GØR, i højere grad er en forlængelse
af den du ER, så stiger din performance.

Ja, fordi et endnu bedre pusterum kommer ved at tjekke kalenderen igennem for "når-jeg-ikkeer- mig"-aktiviteter. Find dem, tag så en fed tusch og streg dem over. Slet dem. Slet, slet, slet.

Så bliver der plads til flere "når-jeg-er-mig"-aktiviteter. Dem skriver du i kalenderen alt imens du nynner. Skriv, skriv, skriv...

Afsted med dig! Fyld din kalender ud med "når-jeg-er-mig"-aktiviteter. God fornøjelse og med ønsket om en fantastisk performance i 2013.

 

Marlene Isabel Shirazi Rasmussenmarlene

PerformanceMentor, ErhvervsCoach, Forfatter på Børsen Ledelseshåndbøger, Forfatter til GOALKEEPER by Mayland, Forfatter til "The 101 questions you need to ask yourself to improve your life".